У Південному Судані в результаті бойових дій за місяць повністю знищені культові споруди єпархії Малакал, побудовані за 8 років.

Про це в інтерв'ю Radio Bakhita розповів апостольський адміністратор єпархії Малакал (столиця Верхнього Нілу) Роко Табан, пише портал InfoCatolica.

Відео дня

Дві фракції SPLM (Рух за звільнення народу Судану, правляча партія) борються за контроль над видобутком нафти в регіоні.

Незважаючи на угоду про припинення вогню, підписане 23 січня Аддіс-Абебі, місія ООН в Південному Судані продовжує фіксувати зіткнення у Верхньому Нілі і штаті Джонглей. Обидві сторони звинувачують один одного в порушенні перемир'я і злочинах проти цивільного населення.

Sudan Tribune опублікувала заяви прес-секретаря колишнього віце-президента Рієка Мачара, який звинувачує урядові війська і союзне ополчення, яке прийшло зі штату Блакитний Ніл у скоєнні злочинів проти цивільних осіб після взяття Малакал. Солдати урядової армії вбивали мирних жителів з племен нуерів, шіллук і дінка бор. Однією з жертв став протестантський пастор.

Sedmitza