Італійська поліція знайшла більшу частину реліквії з кров'ю покійного Папи Римського Івана Павла ІІ, яку було вкрадено з церкви в області Абруццо, повідомляє  Бі-Бі-Сі.

Реліквія - фрагмент ряси, яку Іван Павло ІІ мав на собі під час замаху на його життя у 1981 році, - зникла після пограбування церкви минулими вихідними.

Відео дня

Тканину, порізану на окремі шматки, виявили в гаражі одного з трьох чоловіків, заарештованих у зв'язку з крадіжкою. Вигляд реліквії відновили, залишилося знайти ще кілька волокон золота.

У четвер поліція знайшла релікварій зі скла і золота, у якому зберігалася реліквія, однак ряси, скропленої кров'ю Івана Павла ІІ, там не було.

Проте у п'ятницю єпископ Джованні Д'Eрколе сказав на прес-конференції в місті Аквіла, що шматок тканини знайшли і склали в одне ціле. "Я думаю, Іван Павло їм пробачив. Гадаю, і ми маємо вчинити так само", - сказав єпископ.

Разом із релікварієм зі святині Івана Павла ІІ вкрали ще й невелике розп'яття, яке поліція також знайшла. Повідомляють, що троє грабіжників викинули реліквію, не усвідомлюючи її релігійної цінності.