Папа римський Франциск назвав інтернет божим даром і втіленням справжнього добра. Відповідну заяву було зроблено Папою в посланні до пастви з нагоди Всесвітнього дня соціальних комунікацій, повідомляють Рodrobnosti.

"Інтернет є дар Божий. Він надає нам воістину безмежні можливості для людського єднання і прояви солідарності", - йдеться в тексті послання, опублікованому на ватиканському новинному порталі.

Відео дня

При цьому, як підкреслив папа Франциск, це не означає, що в інтернеті немає проблем. За словами понтифіка, швидкість поширення в Мережі інформації часто значно перевищує людські здібності по її правильній оцінці і осмисленню.

Крім того, зазначив папа, часто інтернет використовується для того, щоб відгородитися від справжніх проблем, ізолювати себе від суспільства. "Проте, все це не повинно бути причиною щоб відмовлятися від спілкування в соціальних мережах та інших видів комунікації в інтернеті", - сказав понтифік.

Зі схваленням соціальних мереж та інтернету в цілому раніше виступав також попередник Франциска на папському престолі - Бенедикт XVI. У 2011 році, також у День соціальних комунікацій, понтифік "благословив" спілкування в соціальних мережах, підкресливши його значимість для установки нових знайомств, обміну знаннями та культурного діалогу.