Глава Української Греко-католицької церкви Святослав (Шевчук) закликає владу України перестати говорити з народом мовою сили та застосування репресивних механізмів.

Глава УГКЦ

Про це йдеться в оприлюдненому на офіційному сайті УГКЦ зверненні глави Церкви до вірних УГКЦ та всіх людей доброї волі з нагоди Дня Соборності України.

«Звертаюся до представників громадянського суспільства та всіх політичних діячів відмовитися від насильства та повернутися на шлях мирного спротиву. Не дозвольмо, щоб емоції, навіть виправдані, затьмарили наш світлий розум і позбавили нас самої можливості вступити в діалог!», - наголосив Блаженніший Святослав.

Відео дня

Він закликав духовенство «особливо чувати над душами повіреного вам стада».

«Соборність держави віддзеркалює соборність душі українського народу – культурну, цивілізаційну та духовну єдність спадкоємців давньоруської Київської держави. Ця єдність була утверджена 1025 років тому Хрещенням рівноапостольного князя Володимира, надала духовному началу українського народу європейську ідентичність», - наголосив глава Церкви у своєму зверненні.

За його словами, цьогорічне свято Соборності України затьмарене протистоянням та ескалацією насильства в столиці держави – Києві. «Ми з тривогою спостерігаємо, як тривалі мирні протести, не почуті владою, виливаються у хвилі насильства та кровопролиття. В ім’я збереження соборної України, в ім’я її майбутнього закликаю владу прислухатися до вимог свого народу, перестати говорити з ним мовою сили та використання репресивних механізмів!» - закликав Блаженніший Святослав.