Світовий конгрес українців (СКУ) гостро засуджує погрози Міністерства культури України на адресу Української Греко-католицької церкви за діяльність її духовенства на Євромайдані в Києві, які висловив перший заступник міністра культури Тимофій Кохан у своєму офіційному листі до глави УГКЦІ Патріарха Святослава (Шевчука).

Про це повідомили УНІАН у Світовому конгресі українців.
В СКУ нагадала, що працівники Мінкультури у своєму листі «звинувачують представників Української Греко-католицької церкви у тому, що вони своєю релігійною діяльністю на Майдані Незалежності в Києві порушили Закон України “Про свободу совісті та релігійні організації”, згідно з яким на публічні Богослужіння на Євромайдані мали б начебто отримати дозвіл місцевої державної адміністрації».

«Світовий конгрес українців глибоко обурений такою інтерпретацією Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації” та вважає висловлені в листі Міністерства культури України погрози на адресу Української Греко-католицької церкви порушенням конституційного права на свободу віросповідання», - наголосили в СКУ.

Відео дня

«Світовий конгрес українців закликає владні структури України негайно відкликати безпідставні звинувачення щодо УГКЦ, священослужителі якої разом з учасниками мирного Євромайдану в Києві молилися на підтримку українського народу в його бажанні жити у правовій державі,” – заявив президент СКУ Євген Чолій.

*** Світовий конгрес українців (СКУ) є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ об’єднує в своєму складі українські організації із 33 країн та підтримує зв’язки з українцями ще 14 країн. Заснований у 1967 р., СКУ був визнаний у 2003 р. неурядовою організацією у Економічній та соціальній раді Організації Об’єднаних Націй зі спеціальним консультативним статусом.