В останній день 2013 року в храмі Святих Кирила і Методія в Івано-Франківську (Крихівцях) Митрополит Володимир (Війтишин) освятив запрестольну ікону – мозаїку «Небесна Євхаристія». Декілька днів перед Новим роком майстер о. Євген Андрухів та його помічники завершили другий етап мозаїки святилища монастирського храму.В Івано-Франківську освятили мозаїку «Небесна Євхаристія»

Митрополит Володимир вже декілька років поспіль приїжджає до парафії в останній день року, щоб відслужити подячний Молебень. Торік, наприклад, архиєрей освятив та іменував дзвін «Іван Павло ІІ». Так і цього року, освятивши ікону Христа з апостолами на трапезі, Митрополит відслужив подячний Молебень до Богородиці за пережитий рік та за всі дари, отримані протягом року. Після відправи достойний гість пояснив присутнім значення запрестольної ікони і привітав пароха та присутніх вірних з Новим роком, подякувавши отцям за теплий прийом. Отець Йосафат Бойко, настоятель парафії та синкел у справах монашества Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ, подякував єпископу за те, що він знаходить час, щоб два рази на рік відвідати цю парафію (31 грудня і на храмове свято), а також за дари, які парафія отримала під час Року віри, беручи участь у двох паломництвах до Рима (жовтень 2012 і листопад 2013 року), а також у паломництві до Святої Землі (в березня 2013 року) та до Києва на освячення Патріаршого собору (серпень 2013 року).

Іншим даром Року віри було освячення храму Святих Кирила і Методія. Митрополит отримав у подарунок різьблену ікону Різдва Христового та солодощі.

Відео дня

УГКЦ