У середу 1 січня 2014 р., Папа Франциск несподівано відвідав Папську Базиліку Santa Maria Maggiore (Святої Марії Більшої) в Римі. Візит був пов’язаний з тим, що у перший день року Церква латинського обряду відзначала урочистість Пресвятої Богородиці Діви Марії. Святіший Отець на самоті у тиші помолився приблизно двадцять хвилин коло чудотворної ікони Богородиці «Спасіння Римського люду», повідомляє сайт Радіо Ватикану.

Хоч це був приватний візит Єпископа Риму, але оскільки базиліка була відчиненою, були присутні численні вірні і туристи, серед яких багато молоді. Візит Святішого Отця викликав велику несподіванку і радість, але вони не порушили спокою Папи у його довгій молитві.

Базиліка Santa Maria Maggiore – це одне з улюблених місць Папи Франциска. Він часто відвідував її як єпископ і кардинал, коли приїжджав до Риму. Від початку свого вибору Святіший Отець молився тут перед іконою Пресвятої Богородиці вже сім разів. Перший раз, також несподівано, він відвідав базиліку першого дня після свого вибору на Вселенського Архиєрея.

Відео дня

У середу в проповіді, виголошеній під час урочистої Святої Меси, Святіший Отець підкреслив, що авторитетне остаточне окреслення Божого материнства Марії на Соборі в Ефесі було визначної подією в історії Церкви і незабаром після цього у Римі споруджено базиліку Santa Maria Maggiore (Святої Марії Більшої), що була першим Марійським храмом не тільки у Римі, але й у західному світі, в якій почитається чудотворна ікона Пресвятої Богородиці «Salus Populi romani», тобто «Спасіння Римського люду».