На Житомирщині, де проживає найбільше поляків в Україні, католики відзначають Різдво. На святвечір перед Різдвом богослужіння пройшли у п’яти костьолах Житомира.

Як повідомили УНІАН у парафії Святого Яна з Дуклі, «свято Різдва Христового є особливим і дуже очікуваним для усіх віруючих християн, і католицька громада Житомира з радістю відзначає його». За інформацією парафії, вчора і сьогодні костьол вже відвідало кілька тисяч людей.

Цьогорічний вертеп у костьолі присвятили темі збереження родини.
Як повідомили у прес-службі Житомирської міської ради, у зв’язку з проведенням Урочистої Святої Меси з нагоди святкування римо-католицького Різдва Христового та для забезпечення перевезень прихожан Семінарійського костьолу, в ніч на 25 грудня було забезпечено рух тролейбусів та міських автобусів до храму до першої години ночі.
З Різдвом віруючих-католиків привітав мер Житомира Володимир Дебой.

Відео дня

Він висловив переконання, що «у ці святкові дні збудуться всі дива, на які очікують віруючі» та побажав, аби Господь благословив та дарував мир, благополуччя і достаток у домівки.

На Житомирщині також досить масово відзначають свято Різдва у католицьких храмах Бердичева.
Як повідомили у Кляшторі Босих кармелітів, у католицьких храмах Бердичева поширений обряд, коли на Різдво ламають випечений хліб і бажають один одному щастя, миру та благословення Божого. Різдво католики святкують кілька днів. Перша центральна служба називається «пастирською», протягом її проведення присутні в храмі згадують «янгольське сповіщення пастухам про народження Спасителя». Сьогодні у костелах святкують, так би мовити, фізичний прихід Ісуса. Завтра, 26 грудня, католицький світ відзначатиме день Святого Стефана.

*** Сьогодні, 25 грудня, католицька і протестантська церкви відзначають одне з найбільших свят у році – Різдво Христове.
У більш ніж 140 країнах це державне свято, під час якого більшість населення не працює.
Православні та греко-католики відзначають Різдво 7 січня.