Мільйони християн у всьому світі відзначають одне з головних християнських свят - Різдво Христове. Головне богослужіння за традицією відбулося у Вифлеємі, де, за переказами, і народився Ісус Христос.

Як передає російська служба Бі-Бі-Сі, увечері 24 грудня Вифлеємом пройшла різдвяна процесія на чолі з латинським патріархом Єрусалима Фуадом Туалем.
У звичайні дні потрапити до Вифлеєма не так просто - для цього треба пройти ізраїльські і палестинські блокпости.
Проте напередодні свята ізраїльська влада відкрила дороги, які ведуть до Вифлеєма, щоб процесія з Єрусалима змогла пройти в місто.

”Головна думка, яку несе нам свято Різдва, це думка про світ, любов і братерство. Ми повинні бути братами один одному”, - сказав патріарх Туаль.
Кінцевою точкою ходи стала площа Ясел, на якій розміщується церква Різдва Христового. Місто занурене у святкову атмосферу.
Повністю була заповнена і площа перед собором Святого Петра у Ватикані, де Папа Римський Франциск провів свою першу різдвяну месу як глава Святого престолу.

Відео дня

Напередодні богослужіння він відвідав свого попередника Бенедикта XVI.
Як повідомив Франциск, він застав почесного Папу Римського у доброму здоров`ї і гарному настрої.
Богослужіння в Римі почалося із співів і оголошення про пришестя Господа.
Під звуки дзвонів понтифік поклав в імпровізовані ясла фігурку немовляти Христа.

У своїй різдвяній проповіді Папа Римський зазначив, що кожен християнин стоїть перед вибором між світлом і темрявою, любов`ю і ненавистю.
”Якщо ми любимо Господа, наших братів і сестер, то ми йдемо до світла. Але якщо наше серце закрите, якщо нас змагає гординя, брехливість, корисливість, тоді темрява накриває нас і все навколо нас”, - зазначив понтифік.

Опівдні середи за середньоєвропейським часом Папа Римський звернеться з центрального балкона собору Святого Петра з традиційним різдвяним посланням до пастви.
25 грудня свято Різдва відзначають католики, протестанти і парафіяни ряду православних церков.