Папа Римський Франциск у понеділок відвідав свого попередника на Апостольському престолі Бенедикта XVI і особисто привітав його з Різдвом.

Як передають місцеві ЗМІ, Франциск з`явився на порозі нинішньої резиденції Бенедикта XVI, колишнього жіночого Монастиря Матері Церкви, розташованого на території міста-держави Ватикан, приблизно в 17.00 (19.00 кск). Понтифіки помолилися в каплиці, після чого провели закриту 30-хвилинну зустріч, пише РІА Новости.

У перший раз Папи зустрічалися 23 березня. Тоді бесіда понтифіків тривала 45 хвилин, після чого до них приєдналися їхні особисті секретарі. Зустріч дала можливість Бенедикту XVI особисто висловити Франциску свою повагу й слухняність, про які він заявив ще в останній день свого понтифікату.

Відео дня

Бенедикт XVI 11 лютого оголосив про свій намір відректися від Апостольського престолу і 28 лютого завершив папське служіння і переїхав з Ватикану в Кастельгандольфо. Увечері 13 березня новим Папою Римським на конклаві був обраний аргентинський кардинал Хорхе Маріо Бергольо, який прийняв ім`я Франциск.

Незабаром після завершення конклаву новообраний Папа зателефонував Бенедикту XVI. На всіх наступних богослужіннях і зустрічах він незмінно згадував про свого попередника і молився за нього.

У день своєї інтронізації 19 березня, коли католики відзначали день святого Йосипа, Франциск по телефону привітав почесного понтифіка з іменинами.