Голова Папської ради зі сприяння християнській єдності кардинал Курт Кох передав у неділю католикам Санкт-Петербурга привітання від папи римського Франциска з 250- річчям початку будівництва храму святої Катерини Олександрійської на Невському проспекті, повідомляє РІА Новости.

У посланні понтифік привітав петербурзьких католиків з ювілеєм та висловив сподівання, що храм в центрі міста на Неві буде знаком єдності християн.

Кардинал Курт Кох перед початком богослужіння в храмі святої Катерини Олександрійської освятив і урочисто відкрив після реставрації його головні двері. Ватиканському гостю під час меси співслужили Апостольський нунцій (посол Святого престолу) в Росії архієпископ Іван Юркович та архієпископ Павло Пецці.

Відео дня

У понеділок кардинал відвідає католицьку семінарію "Марія Цариця Апостолів", де відслужить месу і прочитає доповідь про II Ватиканський собор. Потім кардинал попрямує в православну духовну академію, де зустрінеться з ректором Санкт-Петербурзьких духовних шкіл єпископом Гатчинським Амвросієм і розповість про сучасний стан православно-католицьких відносин.

Увечері в понеділок кардинал Кох відправиться до Москви, де у нього заплановані відвідування Загальноцерковної аспірантури і докторантури та зустріч з її ректором митрополитом Волоколамським Іларіоном, меса в Кафедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії. Програмою візиту передбачена його зустріч з Патріархом Московським і всієї Русі Кирилом, яка ймовірно відбудеться 18 грудня.