Папа Франциск підтримав кампанію благодійного фонду «Карітас» проти голоду у світі, презентація якої відбулася 10 грудня в Римі з нагоди Міжнародного Дня прав людини, повідомляє сайт Радіо Ватикану.

У відеозверненні з цієї нагоди Святіший Отець пригадує, що завдяки своїм 164 організаціям-членам, які діють у 200 країнах світу, Caritas Internazionalis знаходиться в центрі місії Церкви, дбаючи про голодуючих, з якими ототожнювався Сам Ісус Христос: «Я голодував, а ви мені дали їсти».

Папа Франциск зауважив, що й досі коло мільярда людей у світі зазнають голоду. «Не можемо повертатись до них плечима, – наголосив Вселенський Архієрей, – удаючи, що цієї проблеми не існує. Їжі, доступної на світі, вистачило б на те, щоб нагодувати всіх».

Відео дня

Папа закликав відкрити серця й шанувати право доступу до відповідного харчування, дане Господом для всіх. «З християнським милосердям ділімось тим, що маємо, з тими, що змушені перемагати численні труднощі, аби задовольнити цю основну потребу. І, одночасно, сприяймо справжній співпраці з убогими, щоб завдяки нашій та їхній праці, вони могли жити гідним життям».

Святіший Отець звернувся із закликом до всіх інституцій світу, до всієї Церкви та до кожної людини, щоб спільно, як одна людська сім’я, бути голосом тих, які мовчки терплять голод, щоб цей могутній голос потряс світ.

За словами Папи Франциска, кампанія проти голоду у світі повинна стати запрошенням для всіх, щоб уникати марнування харчових продуктів і неправильного користування ресурсами, якими ми володіємо. Він також звернув увагу на те, що також і наші щоденні вчинки мають вплив на життя тих, які безпосередньо зазнають голоду, чи вони близько, чи далеко.

Святіший Отець звернувся із проханням підтримати Карітас у цій благородній Кампанії, щоб діяти як одна родина, яка дбає про те, щоб забезпечити харчуванням усім і кожному. Папа завершив відеозвернення словами молитви: «Благаймо Господа, щоб дав нам ласку побачити світ, в якому ніхто не буде змушений умирати з голоду».