Нова «Кельнська церковна ініціатива» вимагає участі католиків Кельна в прийдешніх виборах архієпископа. Миряни, диякони й священики повинні бути включені в єпархіальні консультативні органи, значиться в опублікованому листі, направленому членами ініціативи на адресу Папи Франциска та Домського капітулу, повідомляє Седмица Ru .

Кельнський архієпископ кардинал Йоахим Майснер, якому на Різдво виповнюється 80 років, нещодавно подав прохання про відставку.

Серед прихильників декларації виступили «Священицька ініціатива Німеччини», ліберальний теолог Ганс Кюнг, австрійський теолог священик Пауль Міхаель Цуленер, німецький теолог і експерт в області церковного права Томас Шюллер, німецькі теологи Норберт Метте і Герман Херинг та ін.

Відео дня

На думку авторів документа, до виборчого бюлетеня, який попрямує до Ватикану, повинні бути включені тільки ті кандидати, які були схвалені католиками архієпископства.

Відповідальність за важливе рішення повинна стати спільною для всіх. 2 млн католиків могли б прямо чи опосередковано - через представників, взяти участь у виборах, вважають автори ініціативи. Для цього немає необхідності міняти церковне право, пояснили реформатори.