Папа Римський Франциск створив у Ватикані комітет, який боротиметься із сексуальним насильством над дітьми в католицькій церкві та надаватиме допомогу постраждалим, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Новину про створення комітету повідомив архієпископ Бостона після зустрічі Папи з 8-ма радниками-кардиналами.

Це сталося наступного дня після того, як Ватикан відмовив Організації об`єднаних націй надати інформацію про ймовірні зловживання з боку священників, монахинь чи ченців.

Відео дня

Папа Франциск заявив, що боротьба із сексуальними зловживаннями є важливими для довіри до церкви.

Раніше цього тижня Папа Римський висловив співчуття багатьом жертвам сексуального насильства від рук священників у світі.

Кардинал Шон О`Меллі, архієпископ Бостона, каже, що запропонована група експертів може забезпечити кодекси поведінки для священнослужителів, керівні принципи для церковних посадовців та кращу систему перевірки для тих, хто вирішив присвятити своє життя служінню церкві.

"Досі багато уваги покладено на юридичні частини, але пастирська частина є надзвичайно важливою. Святіший Отець стурбований цим", - сказав він.

Кардинал О`Мейллі сказав, що новий комітет запропонувала рада кардиналів, яка була скликана для обговорення реформ у католицькій церкві. За повідомленням агенції AFP, Папа Франциск затвердив комітет у четвер.