Глава Мелькитської (греко-католицької ) Церкви Григорій III (Лахам), заявив про те, що троє християн, убиті в сирійській Маалюлі за відмову відректися від своєї віри, - істинні мученики.
 
Патріарх Григорій висловив серйозну заклопотаність у зв`язку з новим захопленням християнського селища Маалюля ісламськими радикалами, що взяли в заручники 12 черниць православної обителі св. Фекли.
 
«Ми готові залишатися на цій благословенній землі навіть ціною мучеництва, ціною нашої крові, - сказав патріарх Григорій. - Деякі віруючі вже прийняли мученицький вінець, зокрема троє жителів Маалюля - Мішель Таалаб, Антоній Таалаб і Саркіс Захем. Це справжнісінькі мученики, убиті за те, що вони відмовилися зректися християнської віри».
 
За відомостями патріарха Григорія, після початку громадянської війни в Сирії 9 млн. осіб були змушені покинути свої будинки. Більш 1,2 млн. сирійців - у тому числі 42 тис. християн - бігли до Лівану. За час конфлікту Сирію покинули 450 тис. християн різних сповідань. Близько 1200 християн загинули - в тому числі священики і ченці. Не менш 60 християнських храмів було зруйновано або пошкоджено.