Папа Римський Фрканцис виступив проти "дикого капіталізму", закликавши світових лідерів активніше боротися з бідністю і нерівністю в своїх країнах, забезпечити своїх громадян роботою, освітою та медичним обслуговуванням. Він підкреслив, що світова економічна система стала порочною, оскільки цілком вибудувана на культі грошей. Папа Римський закликав багатих людей більше жертвувати бідним, повідомляє Корреспондент.net. з посиланням на Lenta.ru.

26 листопада в 84-сторінковому Апостольському зверненні виступив за докорінне оновлення Католицької церкви, її дебюрократизацію і звернення до проблем найбідніших жителів планети.

На думку понтифіка, у світі склалася неправильна система пріоритетів. Його обурення викликав той факт, що смерть бездомного не влучає у новини, а зміна банківського індексу на два відсотки стає сенсацією.

Церква повинна сконцентруватися на місіонерській роботі, заснованій на милосерді і співчутті, особливо щодо бідних людей. Він також заявив, що сама структура католицької церкви занадто централізована, а у нього, як Папи Римського, надлишок влади і повноважень.

Понтифік оголосив, що готовий розглянути пропозиції в сфері децентралізації церкви та позбавлення Ватикану від частини нинішньої влади.

Відео дня

Франциск веде підкреслено скромний спосіб життя і з першого дня вступу на папський престол приділяє підвищену увагу гуманізації Церкви, закликаючи католиків не миритися з несправедливістю нинішнього світу і допомагати оточуючим. Крім того, він не раз висловлювався за лібералізацію внутрішньоцерковних відносин і відносин Церкви і суспільства.