У Римі вшанували пам`ять жертв Голодомору 1932-1933 років. 

Як передає кореспондент УНІАН, у соборі святої Софії відправили архієрейську божественну літургію за жертв Голодомору, яку очолив предстоятель УГКЦ Святослав (Шевчук).

За словами пасторального координатора для українських греко-католиків в Італії отця Марка, у спільній молитві взяли участь 15 єпископів з різних країн та понад 100 священослужителів. На літургії були присутні також представники дипломатичного корпусу.

Відео дня

«У спільній молитві єдналася уся наша помісна Українська греко-католицька церква, адже співслужили єпископи з Канади, США, Бразилії, з європейських країн та різних митрополій і єпархій української землі, а також численні священики, які служать у Римі та по всій Італії. Були присутні представники дипломатичного корпусу, зокрема, посол України в Італії та посли України і Польщі при Святому престолі», - повідомив отець Марко.

«Християнська пам`ять не є пам’яттю злоби чи жалю, але перемінюється у молитву. І це дає нам можливість крокувати в майбутнє. Тому весь світ вшановує пам`ять жертв Голодомору під гаслом: «Ми пам’ятаємо, а світ визнає», - сказав глава УГКЦ. На завершення богослужіння він запалив велику Свічку пам‘яті. Присутні на літургії виклали у соборі з багатьох запалених свічок великий хрест на знак памяті жертв Голодомору.