Сьогодні, 23 листопада, у Соборі святої Софії у Римі відбудеться Архієрейська Божественна Літургія за жертвами Голодомору. Очолить Літургію глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук).

Як передає кореспондент УНІАН, на заходи до 80-річчя роковин Великої Голоду до Рима приїхали сотні українців, серед яких студенти духовних навчальних закладів, представники релігійних громад з різних регіонів України, представники громадських організацій, які вже збираються біля Собору святої Софії.

Як розповів УНІАН отець-диякон, керівник прес-служби товариства «Свята Софія» Андрій Солецький, після відправлення Літургії відбудеться панахида за жертвами Голодомору 1932-1933 років.

Відео дня

«Цією подією Католицька церква вшановує і розповідає про жертв великої трагедії – Голодомору 1932-1933 років», - зазначив отець Андрій.

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, після завершення панахиди, першим запалить у Соборі святої Софії велику свічу пам‘яті.

Блаженнійший Святослав у коментарі УНІАН зазначив, що закликає всіх долучитися до загальнонаціональної акції «Запали свічку пам‘яті», під час якої мільйони українців у цілому світі запалять на вікнах своїх домівок свічки на знак вшанування пам‘яті жертв Голодомору.

«Я б хотів, щоби свічка пам‘яті жертв Голодомору пломеніла у кожній українській родині», - сказав Блаженнійший Святослав.

Архієрейська Божественна Літургія за жертвами Голодомору розпочнеться у Соборі Святої Софії о 16.00.