Папа Франциск зустрівся з капеланами в’язничного душпастирства Італії.

«Дякую вам і хочу використати цю нагоду зустрічі з вами, що працюєте у в’язницях, щоб передати вітання всім ув’язненим», – сказав Папа Франциск на початку зустрічі з приблизно 200-ма капеланами в’язничного душпастирства Італії, що відбулася перед загальною аудієнцією у середу, 23 жовтня 2013 року, повідомляє сайт Радіо Ватикану.

«Усім, – додав він. – Будь-ласка, скажіть їм, що я молюся за них, ношу їх у своєму серці, молю Господа й Богородицю, аби вони змогли позитивно перенести цей нелегкий період свого життя».

Відео дня

Святіший Отець зазначив, що «Господь є близько», і що слід «жестами, словами, серцем» пригадувати в’язням, що Бог «не залишається за межами тюремної камери, за межами в`язниці», Він є також і там. «Також і Він є ще досі ув’язнений, чи не так? У нашому егоїзмі, в наших системах, в численних проявах несправедливості, які з легкістю вдаряють найслабших, чи не правда? В той час, як “великі риби” вільно плавають...», – додав Папа.

За словами Святішого Отця, жодна камера «не є настільки ізольованою, щоб не допустити Господа», Який є там, плаче, працює і надіється разом з в’язнями. Адже Його «батьківська й материнська» любов проникає всюди. «Я молюся, – сказав Папа, – щоб кожен відкрив серце цій Господній любові». Він зазначив, що спілкування з ув’язненими є доброю нагодою призадуматися над слабкістю, притаманною кожній людині, над тим, що кожен із нас міг би бути на їхньому місці, і це є спонукою молитися, наближатися до них.

«Молюся також за вас, капеланів, за ваше служіння, яке не є легким, але дуже важливим і зобов’язуючим, яке, виражаючи одне з діл милосердя, вчиняє видимою оту присутність Господа Бога в тюрмі, у камері... Ви є знаком Христової близькості для цих братів, які потребують надії», – наголосив Святіший Отець, додаючи, що справедливість не є утопією, її можна досягнути, хоч це й нелегко, тому що «наші слабкості є повсюдними».