Сьогодні, у четвер 17 жовтня, Папа Франциск прийняв на приватній аудієнції Главу Палестинської Держави Махмуда Аббаса, який опісля зустрівся з архиєпископом Доменіком Мамберті, Секретарем у справах стосунків з державами, повідомляє сайт Радіо Ватикану.

Під час розмов обговорено ситуацію на Близькому Сході. сторони звернули особливу увагу на відновлення переговорів між Ізраїлем та Палестинською Державою та висловили побажання, щоб цей процес приніс бажані плоди в пошуках справедливої та тривалої розв’язки конфлікту, завершення якого виявляється дедалі необхіднішим та невідкладним. У цьому контексті висловлено надію, що за підтримки міжнародної спільноти з рішучістю прийматимуться сміливі рішення на користь миру. Велику стурбованість, натомість, викликає й надалі напружена ситуація в Сирії, для якої висловлено побажання, щоб логіка насильства якомога швидше поступилася місцем логіці діалогу та примирення.

Щодо двосторонніх стосунків між Палестинською Державою та Святим Престолом, то висловлено задоволення з огляду на поступ у справі приготування двосторонньої угоди щодо суттєвих аспектів життя й діяльності Католицької Церкви в Палестині.

Відео дня

У цьому контексті також обговорено становище християнських громад на палестинських територіях, як також на всьому Близькому Сході, підкреслюючи значний вклад, який вони роблять у спільне добро суспільства.