Щоб проповідувати послання Христа , Європі сьогодні потрібна мужність , яка допоможе з подвоєною енергією взяти на себе служіння Богові і ближньому, заявив архієпископ Юзеф Міхалік, голова польського єпископату.
 
Архієпископ підвів підсумок щорічної сесії Ради Конференції європейських єпископів, що відбувалася з 3 по 6 жовтня 2013 року в Братиславі на тему «Бог і держава: Європа між світськістю і лаицизмом ». « Йдучи від своїх християнських коренів , що проявляється особливо у відступі від традиційної моралі та заохочення гендерної ідеології, Європа відкидає саму себе », - заявив архієпископ Юзеф Міхалік після зустрічі у Братиславі .
 
Представники єпископатів Європи заявили , що на європейському континенті все частіше відбувається обмеження релігійної свободи. Серед позитивних змін в сучасній Європі єпископи відзначили посилення зацікавленості світських людей справами Церкви та релігії, що проявилося через ініціативи на захист життя (PRO - LIFE ). Також ієрархи підкреслили, що пріоритетом Церкви завжди будуть виховання і турбота про сім`ю в її природному вигляді, - повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на KATOLIK.
 
Представники єпископатів Європи цього року зустрілися в столиці Словаччини. Приводом зустрічі стало закінчення святкування ювілею - 1150- річчя прибуття на цю землю святих Кирила і Мефодія.