Сьогодні Папа Франциск, який обрав собі ім’я покровителя Італії, здійснює паломництво на батьківщину святого – до міста Ассізі (Асижу), що в центрально-італійському регіоні Умбрії. Папа зустрівся з неповносправними та важкохворим з усієї Італії, які перебувають у реабілітаційному центрі «Інститут Серафіко», відвідав храм святого Дам’яна, місце навернення св. Франциска, зустрівся з убогими, якими опікується добродійна організація «Карітас».
 
Після молитви у крипті базиліки святого Франциска, Папа очолив Літургію на площі перед базилікою.
 
«Святий з Асижу показує свою повагу до всього, що Бог створив і що людина покликана берегти і охороняти, але насамперед він виказує любов і повагу до кожної людської особи. Бог створив світ, щоб він був місцем зростання в гармонії та мирі. Гармонія та мир! Франциск був людиною гармонії та миру. З цього Міста Миру повторюю з силою та лагідністю любові: поважаймо творіння, не будьмо інструментами нищення! Поважаймо кожну людську істоту: припинімо збройні конфлікти, що заливають кров"ю землю, вкривають ганьбою тих, хто воює, і нехай усюди ненависть звільнить місце для любові, образа - для прощення, розбрат - для єдності. Почуймо волання тих, хто плаче, страждає і помирає від насильства, від тероризму та війни в Святій Землі, яку так любив св. Франциск, в Сирії, загалом на Близькому Сході та по цілому світі", - сказав папа у своїй проповіді.
 
У другій половині дня Святіший Отець прибуде до скиту «Еремо делле Карчері». Наступний етап – відвідини базиліки святого Руфіна і зустріч з духовенством, богопосвяченими особами та катехитами дієцезії Ассізі-Ночери Умбрійської-Ґвардо Тадіно.
 
Увечері, у базиліці Святої Діви Марії Ангельської відбудеться зустріч Папи із молоддю. На площі перед базилікою Святої Діви Марії Ангельської Святіший Отець відповість на запитання юнаків та дівчат.
 
На закінчення візиту до Ассізі Папа відвідає санктуарій монахів-францисканців у Рівоторто, яке називають «колискою братів францисканців».