Бердичеву передали капсулу з кров’ю Папи Римського Івана Павла II.
Про це кореспонденту УНІАН сьогодні розповів мер Бердичева Василь Мазур.

За його словами, «у ці вихідні - 20-21 липня - тисячі людей прибули до Бердичева зблизька і здалеку, щоб в особливий спосіб віддати шану і засвідчити свою безмежну любов Пресвятій Діві Марії, яка втілена у коронованому Чудотворному образі, котрий віками зберігається у Кляшторі Босих кармелітів., в рамках святкування Бердичеву передали капсулу з кров’ю Папи Римського Івана Павла II, яку тепер зберігатимуть у Національному Санктуаріумі Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії у Бердичеві».

При цьому Мазур уточнив, що капсулу надав високоповажний гість – намісник Папи Римського в Україні Архієпископ, Апостольський Нунцій Томас Галліксон. Прийняв її архієпископ Києво-Житомирської дієцезії Петро Мальчук.
Мер Бердичева уточнив, що саме завдяки іконі Матері Божої Бердичівської (або як ще кажуть католики - Матері Божої з гори Кармель) Бердичів став відомим у Європі центром паломництва.

Відео дня

Цьогорічне паломництво проголосили всеукраїнським (минулого року Бердичівський Санктуарій був офіційно визнаний святим місцем Всеукраїнського значення).

У ці вихідні Бердичів відвідали віруючі з різних куточків України (загалом 14 паломництв з різних міст і парафій), а також з-за кордону: Росії, Білорусі, Польщі, Іспанії, Домініканської Республіки, Камеруну.

У святкових заходах з нагоди річниці коронації Чудотворного образу взяли участь посадовці та почесні гості.
Святкову недільну літургію, яка відбулася просто неба, провів Митрополит Львівський Римо-Католицької Церкви, Голова Конференції Католицького Єпископату України латинського обряду Мечислав Мокшицький (який 9 років був секретарем Блаженного Йоана Павла II) та Ординарій Києво-Житомирської дієцезії Архієпископ Петро Мальчук. Своє апостольське благословіння віруючим надав намісник Папи Римського в Україні Архієпископ, Апостольський Нунцій Томас Галліксон.

Як повідомляв УНІАН, щороку в третю неділю липня в Бердичеві щороку відзначається велике свято – річниця коронації ікони Матері Божої Бердичівської (нині 257-а).