На закінчення загальної аудієнції Папа Франциск нагадав, що 12 червня відзначається Всесвітній день боротьби з дитячою працею, присвячений року протидії експлуатації дітей в якості домашньої прислуги - "сумного феномену, який все більше поширюється, особливо в бідних країнах". Понтифік зазначив, що у світі мільйони дітей одночасно з експлуатацією зазнають насильства, поганих відносинин і дискримінації, - повідомляє КІРІОС з посиланням на Радіо Ватикан.

"Гаряче закликаю міжнародну спільноту, прийняти більш ефективні заходи, щоб відповісти на цю справжню рану. Всі діти повинні мати можливість грати, вчитися, молитися і рости у власних сім`ях, в гармонійному контексті любові і спокою. Це їх право і наш обов`язок ", - сказав Святіший Отець.

Папа підкреслив, що спокійне дитинство дозволяє дітям з довірою дивитися на життя і майбутнє. "Горе тим, хто гасить в них радісний запал надії", - сказав Франциск.

Відео дня

За оцінками Міжнародної організації праці, 10,5 млн. дітей у всьому світі працюють в якості домашньої прислуги в небезпечних, а часом рабських умовах. 6,5 млн. з них - це підлітки у віці від 5 до 14 років. Понад 71% складають дівчата. Вони займаються прибиранням, прасуванням, приготуванням їжі, садівництвом, збором води, доглядом за іншими дітьми та людьми похилого віку. Піддаючись фізичному, психологічному та сексуальному насильству і важким умовам праці, вони, часто ізольовані від своїх родин, приховані від очей громадськості, залишаються в повній залежності від своїх роботодавців. Багато в кінцевому підсумку піддаються комерційній сексуальної експлуатації, відзначають експерти Міжнародної організації праці.