Сьогодні у центрі Львова, на площі Ринок біля міської Ратуші, відкрили мобільний музей Івана Павла II.
Як передає кореспондент УНІАН, у мобільному музеї представлені особисті речі, маловідомі фотографії та фільми про особисте життя Папи Римського.
Експозиція розміщена в 18-метровому автобусі висотою 4 метри. Також в музеї можна побачити часослов, яким користувався Іван Павло ІІ під час щоденної молитви, перо, взуття, лижі, нагрудний хрест, рясу, головний убір та годинник з особистої резиденції в Кастель Гандольфо.
«Хочу подякувати всім за прекрасну ініціативу, що ми можемо поринути в атмосферу, яка вже знайома львів’янам, коли ми у Львові приймали Святійшого отця. Це були одні з найкращих днів у нашому місті. Це атмосфера, яку пояснити і описати не можливо. Ми радо запрошуємо усіх львів‘ян обов’язково у дні перебування музею у Львові прийти і ще раз згадати цю приємну, добру мить», - зазначив під час церемонії відкриття музею міський голова Львова Андрій Садовий.
Вхід до музею безкоштовний. Музей працюватиме у Львові до 9 червня.
Після цього музей Івана Павла II здійснить вояж українськими містами. Зокрема, він побуває у Хмельницькому, Вінниці, Бердичеві, Житомирі та Києві.