У Ватиканському прес-центрі відбувся брифінг, під час якого архиєпископ Ріно Сальваторе Фізікелла, Президент Папської Ради сприяння новій євангелізації, представив два чергові заходи, присвячені Рокові віри, що відбудуться у Ватикані. На початку зустрічі він відзначив, що за час проведення Року віри Рим відвідало вже приблизно 4 мільйони 300 тисяч прочан, які брали участь в різних молитовних та літургійних заходах.

Наступною великою подією, яка заторкне Церкву в усьому світі, буде Євхаристійна адорація, що в неділю, 2 червня 2013 р., від 17 до 18 години римського часу, відбуватиметься в базиліці Святого Петра під проводом Папи Римського, і, одночасно, в катедральних та багатьох парафіяльних і монастирських храмах на всіх континентах світу. Такий захід, як відзначив архиєпископ Фізікелла, в історії Церкви відбудеться вперше. Він також розповів про різні обставини, в яких відбуватиметься ця одночасна всесвітня молитва. Наприклад, з огляду на різницю часових поясів, адорація проходитиме або на світанку, чи серед дня, або глибокої ночі. І мова йде не тільки про необхідність «нічного чування». Адже в деяких місцевостях ще немає електроенергії, доведеться долати також перешкоди кліматичного характеру. А, наприклад, в регіонах, що постраждали від землетрусу, молитва відбуватиметься в наметах, які виконують роль тимчасових храмів. У заході братиме участь також і Україна. Тема адорації «Один Господь, одна віра» підкреслює глибоку єдність, яка характеризує цю подію.

Далі Президент Папської Ради сприяння новій євангелізації представив молитовні намірення, які Папа Франциск призначив на цю адорацію. Ними є:
1. За Церкву, поширену в усьому світі, а сьогодні, на знак єдності, зібрану на адорації Пресвятої Євхаристії. Нехай Господь Бог вчинить її завжди слухняною слуханню Його слова, щоб вона являлася перед світом завжди «славною, без плями чи зморшки або чогось подібного, але щоб була свята й непорочна» (Еф 5,28). Щоб завдяки її вірному звіщенню спасенне Боже слово змогло наново залунати, як носій милосердя та спонукати до поновного зобов’язання у любові, щоб надати повноту сенсу болеві й стражданням та відновити радість і спокій.
2. За всіх, хто в різних частинах світу страждає від нових форм рабства, є жертвами воєн, торгівлі людьми, наркоторгівлі, рабської праці, за дітей та жінок, які зазнають різних форм насильства. Щоб їхнє мовчазне волання про допомогу пробудило чуйність Церкви, щоб вона, зосередивши свій погляд на розп’ятому Христові, не забувала про багатьох братів і сестер, залишених на свавілля насильства. Крім того, за всіх тих, хто переживає економічну нестабільність, особливо, безробітних, похилих віком, іммігрантів, ув’язнених, тих, які зазнають суспільного виключення. Нехай молитва Церкви та її служіння буде для них розрадою й підтримкою в надії, силою та відвагою у захисті гідності особи.

Відео дня

Другою подією, про яку розповів архиєпископ Ріно Фізікелла, є зустріч «Evangelium Vitae», що під гаслом «Віруючи, маємо життя», збере на прощу до гробу святого Петра хворих, осіб з особливими потребами, медпрацівників та волонтерів, членів різних організацій та асоціацій, які допомагають хворим. Вона має на меті висвітлити дбання Церкви у сфері пошани та захисту гідності людського життя. У суботу, 15 червня, після обіду, як і під час інших заходів, присвячених Рокові віри, паломники матимуть змогу помолитися біля гробу святого Петра. Одночасно, буде можливість приступити до Сповіді. В різних храмах Риму відбуватимуться катехизи різними мовами. Ввечері вулицею Кончіліаціоне, що веде до площі Святого Петра, відбудеться процесійний похід зі свічками. У неділю, 16 червня, Папа Франциск очолить Євхаристійне богослуження в наміренні хворих та тих, хто ними опікується.

Сайт Радіо Ватикану