Бенедикт XVI, який полишив Папський престол 28 лютого, повернеться до Ватикану 1 травня. Про це повідомив порталу Vatican Insider з посиланням на поінформовані джерела відомий ватиканіст Андреа Торнієллі, передає РІА «Новости».

Бенедикт XVI добровільно зрікся папського престолу і переїхав з Ватикану до резиденції Кастельгандольфо на околиці Риму 28 лютого. Увечері 13 березня новим Папою Римським на конклаві був обраний аргентинський кардинал Хорхе Маріо Бергольо, який прийняв ім`я Франциск.

Бенедикт XVI оселиться у колишньому будинку ватиканських садівників, який у 1992 році за ініціативи Іоанна Павла II був переобладнаний на маленький жіночий монастир. У монастирі, змінюючи один одного, живуть невеликі громади з різних самітницьких конгрегацій - кларис, кармеліток, бенедиктинок і візитанток.

Відео дня

Разом з Бенедиктом XVI в окремій частині монастиря площею 450 квадратних метрів житимуть його особистий секретар архієпископ Георгій Генсвайн, який також є префектом Папського двору, а також чотири жінки із співтовариства посвяченого життя Memores Domini.

У будівлі є каплиця, бібліотека, а також гостьові кімнати, де зможуть зупинятися гості Бенедикта XVI.