У Церкві латинського обряду четверта неділя Пасхи, яка цього року припадає на 21 квітня, називається «Неділею Доброго Пастиря». Це з огляду на євангельський уривок, який читається в цю неділю. В цей день також відзначається Всесвітній день молитви за покликання, який цього року проходить під гаслом «Покликання – знак надії, що ґрунтується на вірі». З цієї нагоди Папа Франциск очолить Євхаристійне богослуження в базиліці Святого Петра у Ватикані, під час якого висвятить священиків для Римської дієцезії, повідомляє Радіо Ватикану.

Послання на цьогорічний День молитви за покликання у грудні минулого року оприлюднив тепер вже вислужений Папа Венедикт XVI. «Коли Ісусів учень приймає Боже покликання, щоб посвятитися в священичому служінні чи богопосвяченому житті, то проявляється один з найдозріліших плодів християнської громади, який допомагає з особливою довірою та надією дивитися в майбутнє Церкви та її євангелізаційної праці», – писав він.

У контексті Року віри та 50-річчя Другого Ватиканського Собору, Святіший Отець вказав на важливість покликань до священства та богопосвяченого життя, пригадуючи, що вони «народжуються з досвіду особистої зустрічі з Христом, зі щирого довірливого діалогу з Ним, пізнаючи Його волю. Папа пояснює, наскільки необхідно «зростати в досвіді віри, розуміючи її, як глибокі взаємини з Ісусом». Важливу роль у сприянні цій зустрічі з Богом, за його словами, відіграють церковні спільноти та самі ж священики.

Відео дня

Святіший Отець висловив побажання, щоб «не забракло ревних священиків, які умітимуть супроводити молодь» на їхньому, іноді тернистому та похмурому шляху, допомагаючи розпізнати Христа – Дорогу, Істину та Життя, щоб юнаки і дівчата, у свою чергу, «серед багатьох поверхневих та проминаючих пропозицій, уміли розвивати уважність до цінностей, до високих цілей, до радикальних рішень на служіння ближнім слідами Ісуса».