Сила хрещення закликає християнина мужньо свідчити про Христа і в небезпеці, навіть під час переслідування, вважає Папа Франциск. За його словами, це те, що завжди відбувається в історії, «тому що це шлях Ісуса».

І це усвідомлювали перші християни. Вони були простими віруючими, нещодавно прийняли хрещення, але знайшли в собі сили піти і проповідувати. «Вони мали віру! Вони творили чудеса», - звернув увагу Папа Франциск 17 квітня під час проповіді в каплиці Дому св. Марти.

«Я думаю про нас, хрещених: чи є у нас ця сила? (...) Чи вистачить хрещення, чи достатньо його для євангелізації", - запитав Папа. За його словами, багато християн думають, що «можуть спати спокійно», оскільки отримали Хрещення, Миропомазання, приступили до першого Причастя. Це помилка, оскільки багато хто з таких втратили «силу Духа, яка підштовхує йти вперед».

Відео дня

Якщо християнин свідчить про Ісуса життям, справою і словом, Церква для нього стає справжньою Матір`ю, а сам він відчуває себе її дитиною.

«Але якщо ми цього не реалізуємо, Церква перестає бути Матір`ю і перетворюється на Церкву-няньку, яка дбає тільки про те, щоб вкласти дитину спати. Це Церква бездіяльності», - зазначив Святіший Отець і закликав віруючих пам`ятати про хрещення та відповідальність, що виходить від нього.

Радіо Ватикану  /  Кatolik.ru