У Тернополі відкрили Школу писанкарства при Архикатедральному Соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці Української греко-католицької церкви.

«У такий спосіб ми хочемо заохотити молодь, дітей нашої парафії готуватися до Великодня через традицію писанкарства, щоб наші діти знали про писанки не тільки з книжок, але й вміли їх самі виготовляти. Адже цей звичай переплітає в собі глибокі українські та християнські традиці. Писанками, які виготовлять діти, ми оздобимо храм на час Великодніх свят», – зазначив настоятель храму отець Андрій Романків.

Як повідомили кореспонденту УНІАН в організації «Молода просвіта», вони також організували школу писанкарства. Згідно з повідомленням, цього року дітей та їх батьків навчатимуть не лише розписувати писанки, а й робити писанку з бісеру чи в техніці аплікація, а також великодні листівки. Проте найбільше часу буде приділено традиційному розпису писанок та вивченню символів, які зображуються на них.

Відео дня

Також майстри вивчатимуть з дітьми пісні про писанки.
Школу проводять для всіх охочих, переважно діти приходять навчатися разом із своїми батьками.
Перед завершенням роботи школи в «Молодій просвіті» окремо ще проведуть майстер-клас від досвідчених майстрів розпису писанок. Відразу після цього їхні роботи буде представлено на передвеликодній виставці.