Ватикан стурбований відсутністю чутливості серед європейського населення до проблеми дискримінації християн в Європі. Представник держсекретаріату Ватикану священик Флоріан Кольфхаус пояснив в інтерв`ю порталу domradio.de, що, незважаючи на відсутність прямих переслідувань християн за віру, зафіксовані численні факти дискримінації християн в Європі.

Акти вандалізму щодо святинь поступово перетворюються на звичне явище і регулярно фіксуються в різних європейських країнах. Наприклад, у Німеччині щорічно здійснюються від 300 до 400 актів вандалізму в церквах та на християнських кладовищах. Близько 400 випадків дискримінації щодо представників релігійних установ зафіксовано за перші 10 місяців 2012 р. у Франції. Статистика інших європейських держав також невтішна.

Повідомлення про протиправні дії щодо християнських установ вкрай рідко публікуються в ЗМІ, з жалем прокоментував Кольфхаус. Коли-небудь подібне трапляється у відношенні, наприклад, синагоги, ми спостерігаємо хвилю обурення в ЗМІ. Що ж до християнських храмів і кладовищ, в Європі не вистачає чутливості стосовно антихристиянських акцій, вважає представник держсекретаріату Ватикану.

Відео дня

«Церкви і цвинтарі - це не звичайні громадські будівлі, як привокзальні туалети, де можна малювати графіті. Чому ми так рідко говоримо про образу релігійних почуттів віруючих?»- Запитує Кольфхаус. Він вважає, що необхідно привертати увагу до цієї проблеми на політичному рівні.

Седмица.Ru