Через 4 тижні після початку понтифікату Папи Римського Франциска німецькі видавництва опублікували книги, що дають уявлення про нього як про особистість, а також про його богословські погляди. Дві з них написані самим Папою, передає katholisch.de.

Біографічна книга-інтерв`ю «Папа Франциск. Моє життя - мій шлях» раніше, в 2010 р., виходила в Аргентині під іншою назвою. У ній архієпископ Буенос-Айреса Хорхе Маріо Бергольо відповідає на запитання про своє життя і теологічні погляди. Тепер книга видана Фрайбурзьким видавництвом «Herder».

Той же видавничий дім опублікував книгу «Відкритий розум, віруюче серце», в якій містяться тлумачення біблійних текстів, зроблені Бергольо. Книга викладає погляди Папи на особистість Христа, Авраама, Мойсея, Юдифа і ін. осіб Біблії та містить коментарі у сучасному прочитанні історичних подій і молитов.

Відео дня

Про особу Папи Франциска написав журналіст «Радіо Ватикану» Стефан фон Кемпіс у своїй книзі «Папа Франциск - хто він? Про що він думає? Що від нього чекати?».

Видавництво «Bertelsmann» опублікувало книгу ватиканського журналіста, що пише для газети «Більд», Андреаса Інглиша «Франциск - символ надії: спадщина Бенедикта XVI і доленосні вибори нового Папи».

На початку квітня видавництвом «Deutsche Verlags-Anstalt» опублікована книга «Папи - повелителі віри? Від Петра до Франциска» під ред. Норберта Пецля і Йоханнеса Зальцведеля.

Наприкінці березня з`явилися ще дві книги про нового Папу: «Франциск, новий Папа» мюнхенського журналіста Симона Біаловонса і «Франциск - Папа бідних. Ексклюзивна біографія» гамбурзького журналіста Хейко Хаупта.

Крім того, мюнхенське видавництво «Pattloch» обіцяє в червні випустити біографію «Папа Франциск. Прорив і новий початок», написану журналістом ZDF Юргеном Ербахером.

Седмица.Ru