У Польщі встановили найвищу в світі статую понтифіка Іоанна Павла IIНайвища в світі статуя понтифіка Івана Павла Другого висотою 14 метрів з`явилася на його батьківщині в польському місті Ченстохова, повідомив РИА Новости представник адміністрації парку, де була встановлена скульптура.

До цього найбільшим пам`ятником першому понтифіку-поляку, який помер в 2005 році, вважалася 12-метрова статуя в Чилі.

Нова скульптура понтифіка з`явилася на території комерційного парку сакральних мініатюр, де представлені зменшені копії християнських храмів з усього світу. Парк розташований неподалік від монастиря Ясна Гора, куди щорічно приходять вклонитися чудотворній Ченстоховській іконі Божої Матері мільйони паломників.

Відео дня

Багатьом жителям не сподобалося, що статуя першого папі-поляку встановлена в парку з платним входом, і за задоволення споглядати скульптуру треба заплатити близько 4 EUR. Лише під тиском громадськості адміністрація погодилася в останній момент зробити вхід на церемонію відкриття пам`ятника безкоштовним.

Представник місцевого єпископату прибув на церемонію і освятив пам`ятник, але офіційна реакція ченстоховської християнської громади поки стримана.

"Час покаже, чи правильно, що статуя благословенного Івана Павла II з`явилася в цьому місці", - сказав місцевій пресі прес-секретар місцевої католицької церкви Петро Заборский.