«Більше ніж сто років тому Митрополит Андрей Шептицький для того, щоб оживити віру серед своєї пастви, організував паломництво на Святу Землю. Тоді з ним подорожувало багато людей, які, відвідавши святі місця, стали свідомими та зрілими християнами.

У проповіді Першоієрарх УГКЦ також подякував єпископам, священикам і мирянам за те, що вже четвертий день поспіль разом подорожують різними святими місцями.

«Як зазначив проповідник, слово «Вифлеєм» означає «місце хліба»: «Ісус Христос і є тим Хлібом небесним, який зійшов із неба на землю, щоб годувати собою, дати життя своїм людям». За його словами, хліб насущний є більшим, ніж хліб щоденний, адже цей хліб є небесним. «Тут, у Вифлеємі, під час Літургії Він прийде як Хліб небесний, щоб нас собою нагодувати. Молімося, щоб нам ніколи не забракло хліба щоденного, зокрема в Україні. Тут, у місці народження Ісуса Христа, молімося за тих, хто сьогодні немає хліба насушного, та за те, щоб Україна не постачала мігрантів у світ, а щоб та "житниця Європи" справді була місцем, де хліб небесний і земний разом зустрічаються і годують увесь світ», - завершив Глава УГКЦ.

Відео дня

Департамент інформації УГКЦ