«Наша українська пастирська спільнота запрошує Вас до України, поновлюючи запрошення, свого часу скероване до Папи Бенедикта ХVI», – йдеться у привітанні, яке архиєпископ Мечислав Мокшицький, Львівський Митрополит латинського обряду, надіслав Папі Францискові від імені Конференції римо-католицьких єпископів України. Про це повідомляє "Радіо Ватикан".

Висловивши «від імені Конференції єпископів України та від себе особисто» найщиріші вітання Папі з нагоди обрання, архиєпископ Мечислав Мокшицький також склав подяку Святому Духові за провід Колегії Кардиналів, зазначаючи, що «почуття пошани і приязні», які зродилися вже з моменту першої появи Папи в лоджії базиліки Святого Петра, «змінили настрій, ставлення і серця стосовно особи Святішого Отця та до Католицької Церкви».

Запросивши Папу Франциска відвідати Україну, Голова Конференції римо-католицьких єпископів України запевнив його від імені спільноти латинського обряду в молитвах, про які просив Святіший Отець, щоб «зростали віра й увага до вбогих у таких регіонах, як-от наш, де ще є багато нужденних».

Відео дня