На Волині вперше в ранзі Глави Української Греко-Католицької Церкви перебуває Верховний Архиєпископ Києво-Галицький Блаженніший Святослав (Шевчук). Програма візиту охопить служіння духовенства, мирянські спільноти та молодіжні організації з 26 по 31 березня.

Сьогодні, у перший день перебування на Волині Блаженніший Святослав зустрівся з представниками обласної та міської влади. Про це йдеться на сайті Луцького екзархату УГКЦ.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Волинської ОДА, під час сьогоднішньої зустрічі з заступником голови облдержадміністрації Олександром Курилюком, Глава Української Греко-Католицької Церкви зазначив: «Цьогоріч виповнюється п’ять років Волинському екзархату нашої церкви. Хочу долучитись до життя місцевої громади, пізнати їх проблеми, поспілкуватись з прихожанами та висловити підтримку владиці Йосафату, який розпочинав тут все з нуля».

Відео дня

На згадку про Волинь, Олександр Курилюк вручив Главі Української Греко-Католицької Церкви книгу «Музей Волинської Ікони» та фотокопію Ікони Холмської Божої Матері. А з рук Блаженнішого Святослава отримав Реймське Євангеліє.

За інформацією сайту Луцького екзархату УГКЦ, завтра, 27 березня Глава відбуде у Рівне-Здолбунів, де також матиме зустрічі з владою, дасть прес-конференцію та відправить богослужіння. 28 березня Блаженніший Святослав відвідає Дубно, а 29 березня – Нововолинськ та Володимир-Волинський. 30 березня – Ковель і 31 березня у неділю в Луцьку відслужить подячну Літургію в Катедрі Різдва Пресвятої Богородиці.