«Духовна бідність», яка охопила найбагатші країни, - одна з найсерйозніших проблем, що стоять перед сучасним світом. Про це заявив вчора в ході зустрічі з дипломатами, акредитованими при Святому Престолі, Папа Франциск, повідомляє Благовест-інфо.

Понтифік нагадав представникам 180 держав, що підтримують дипломатичні відносини з Ватиканом, чому він вибрав ім`я Франциск: Ассизький святий асоціюється, перш за все, як друг і помічник бідних. Сьогодні Церква у багатьох країнах світу намагається нести це служіння, допомагаючи бідним, хворим і знедоленим, сказав Папа.

«Але є і бідність іншого роду - духовна бідність, яка охопила сьогодні так звані «багаті країни», - продовжив Франциск. - Це та сама «диктатура релятивізму», про яку говорив мій високоповажний попередник Бенедикт XVI: кожна людина стає сам для себе критерієм всього, що відбувається».

Відео дня

Папа нагадав, що один з його титулів - «понтифік» - буквально означає «будівельник мостів», мостів, що зв`язують людей між собою і з Богом.

«Неможливо будувати мости між людьми, забувши про Бога, і неможливо встановити справжню зв`язок з Богом, ігноруючи інших людей», - підкреслив глава Римсько-Католицької Церкви.