Рідлі Скотт візьме участь у створенні телесеріалу-трилера "Ватикан" ("The Vatican"). Події серіалу розгортатимуться на тлі "сучасних політичних інтриг усередині католицької церкви".

Як повідомляє Inside TV, темами "Ватикану" стануть "духовність, влада і політика". Сценарій пілотного епізоду написав Пол Аттанасіо (раніше він працював як сценарист над фільмами "Донні Браско" та "Сфера", а також – як продюсер над серіалом "Доктор Хаус").

Поки телеканал Showtime замовив тільки пілотний епізод "Ватикану", постановкою якого і займеться Скотт. Якщо перша серія виявиться вдалою, канал замовить наступні епізоди. Інформації про те, коли "Ватикан" буде представлений глядачам, поки немає.

Відео дня

Останньою завершеною режисерською роботою Рідлі Скотта на сьогодні є фантастична стрічка "Прометей", що вийшла в прокат у кінці травня 2012 року. Фільм, в якому знялися Майкл Фассбендер, Шарліз Терон, Ідріс Ельба, Гай Пірс і Нумі Рапас, став свого роду пріквелом до картини 1979 року "Чужий".

Зараз Скотт займається постановкою фільму "Радник" ("The Counselor"), заснованого на сценарії Кормака Маккарті (автора романів "Старим тут не місце", "Коні, коні" і "Дорога").