Кардинал і патріарх Еммануель III Деллі, який очолює Халдейську Католицьку Церкву в Іраку, подав у відставку у віці 85 років, повідомляє «Православие.By» з посиланням на CWN.

Папа Бенедикт XVI закликав Синод єпископів халдейської Церкви вибрати її нового главу і визначити подальше існування Церкви в умовах військової розрухи, яку можна спостерігати в Іраку.

Патріарх Еммануель Деллі керував Халдейською Церквою протягом багатьох років, поки йшла війна в Іраку, оскільки його обрання Патріархом Вавилона Халдейського відбулося в 2003 році.

Відео дня

Загальна чисельність християнського населення Іраку до початку війни становила 800. 000 осіб, а тепер – близько 100.000.

Префект Конгрегації у справах Східних Церков, кардинал Леонардо Сандрі головуватиме на Синоді Халдейської Церкви, який відбудеться в січні наступного року.

Халдейська Католицька Церква – одна зі східно-католицьких церков. Походить від Ассирійської Церкви Сходу. Загальна чисельність її членів – 500.000 осіб. Найбільше халдео-католиків живе в Багдаді (Ірак). Усього в Іраку є 10 халдейських діоцезів, 4 – в Ірані і ще 4 – в інших країнах Близького Сходу.