Архієпископ Неаполя кардинал Крешенціо Сепе звернувся до неаполітанської мафії із закликом «Покайтеся, схаменіться!». Ієрарх заявив, що «мафіозі не увійдуть до церкви навіть після смерті».

«Я заборонив священикам впускати членів мафії до церкви. Якщо вони не звернуться, то не отримають ані таїнств, ані церковних похоронів », – сказав архієпископ Неаполя.

Надзвичайно суворі слова ієрарха опублікували італійські ЗМІ в суботу, зазначивши, що він знову довів сміливість і непримиренну позицію.

Відео дня

Кардинал Сепе згадав про зведення рахунків мафії днями в Неаполі, в результаті чого загинули не тільки члени ворогуючих кланів Каморри, але також випадкові люди, пише Katolik.ru.

У день святкування Торжества Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії Архієпископ Неаполя звернувся до мафії: «Подумайте про ваших дітей і ваших дружин, коли хочете вчинити злочин, позбавляючи життя вашого ближнього». «Після обвинувального вироку суспільства настане суд Божий», – сказав кардинал Сепе. Далі він запевнив: «Як Церква, так і людське співтовариство, ніколи не перестане боротися з цими сівачами смерті, що не мають гідності».

Ієрарх засудив трагічні події тих днів, коли на подвірї дошкільної установи в Неаполі наймані вбивці застрелили чоловіка, якого переслідували.

«Це неприпустимо – входити на територію дошкільного закладу, де є невинні діти, для того, щоб убити ворога чи конкурента. Це роблять безсердечні люди, які живуть тільки жорстокістю і беззаконням», – сказав кардинал Крешенціо Сепе.

Ієрарх переконаний, що недостатньо «любити Неаполь і бути готовими захищати його від тих, хто зводить на нього наклеп». Не можна, підкреслив він, повертатися спиною і закривати очі.

Італійський священнослужитель заявив, що болячкою Неаполя є «нікчемність і мерзенність» людей мафії, які «є зразком ганебного насильства». Він також говорив про «шакалів», які, «полюючи на нещастя і слабких, мають свій нещасний прибуток».