Журнал Forbes назвав 70 найвпливовіших людей світу. П`яте місце в цьому рейтингу посів глава Католицької Церкви Папа Римський Бенедикт XVI, повідомляє invictory.org.

Перше місце в рейтингу-2012 обійняв президент США Барак Обама. Рядком нижче розташувалася канцлер ФРН Ангела Меркель, за нею– президент Російської Федерації Володимир Путін.

Засновник Microsoft Білл Гейтс, який перебував у минулому році на п`ятому місці, піднявся на одну сходинку. На п`ятому місці тепер розташувався Папа Римський Бенедикт XVI, що також поліпшив свій результат на одну позицію.

Відео дня

До десятки найвпливовіших людей світу ввійшли відразу двоєочільників Центробанків –БенБернанке, що очолює ФРС США (6-те місце), а президент Європейського ЦБ МаріоДрагі став восьмим.

У топ-10 також увійшли: саудівський король АбдуллаібнАбдель-Азіз (7), генсек Комуністичної партії Китаю і майбутній голова КНР Сі Цзіньпін (9) і прем`єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон.

У повному списку нинішнього року –71 прізвище, серед яких: 30 глав держав, 29 глав компаній, один монарх, два релігійних лідери, очільники ООН, МВФ і Всесвітньої організації здоров`я, а також від США – мер Нью-Йорка, глава Верховного суду і спікер нижньої палати Конгресу, від Пакистану - начальник Генштабу і голова розвідки, від Мексики –ватажокнаркокартелю.