7 грудня в Ватикан доставили два нових "папамобілі" для Бенедикта XVI. "Папський автопарк" поповнився машинами марки "Mercedes-Benz" M-класу, які мають спеціальну конструкцію, яка дозволить понтифіку під час їзди знаходиться максимально близько до людей, при збереженні повної безпеки та комфорту, повідомляє КІРІОС з посиланням на Радіо Ватикан.

Новим "папамобілем" Бенедикт XVI скористається вже 8 грудня, в свято Непорочного Зачаття, якщо попрямує до статуї Діви Марії на Іспанській площі італійської столиці.

Як повідомляє Зал Печатки, в нових авто використовуються інноваційні технології, спрямовані на забезпечення більш ефективного кондиціонування повітря та освітлення, а також зв`язку між шофером і салоном. Автомобілі кольору білого перламутру, мають нижчий попередньої моделі шасі, що підвищить їх аеродинаміку; це важливо під час численних поїздок Святого Отця.

Відео дня

Робота над дизайном "папамобіля" велася протягом 9 місяців, щоб максимально адаптувати його до потреб Понтифіка. Концепція була оброблена інженерами "Mercedes" за підтримки зовнішніх партнерів. У машині використовується бензиновий двигун.