У парафії Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ, що у Скалі-Подільській, вперше було використано мультимедійні засоби під час проповіді на Святій Літургії. Парафіяни та прихожани мали нагоду запам’ятати Божу науку не лише з допомогою слуху, як це відбувається зазвичай, а й з допомогою зору, що дало змогу ще краще й доступніше зрозуміти Слово Боже.
Інтерактивна презентація на тему «Притча про нерозумного багача», яку підготував о. Василь Германюк, дала змогу присутнім, особливо тим, які вперше дізналися про такі комп’ютерні технології, легко зосередитися на запропонованому матеріалі та дозволити проростанню у своєму серці посіяних у проповіді зерен.
«У сучасному світі Інтернет і комп`ютерні технології стали невід`ємною складовою людства. Наука й техніка йдуть вперед і Церква у реалізації своєї місії повинна використовувати ці можливості. Сподіваємося, що такі презентації відбуватимуться й надалі і розвиток науки й техніки передусім буде використовуватися на прославу Бога», – у коментарі зазначили організатори «мультимедійної проповіді».
Сайт УГКЦ