Ватиканська апостольська бібліотека до квітня 2013 року має намір перевести в цифровий формат понад 13 тисяч сторінок голландських музичних манускриптів, які зберігаються в її фондах, повідомило в понеділок радіо Ватикану.

   Робота з оцифровки манускриптів, які були створені в період з кінця XIII - початку XVI століть у Нідерландах, буде виконана у співпраці з лабораторією Міжнародного центру з вивчення нідерландської музики при католицькому університеті у Лувені.

   Зокрема, в цифровому форматі стануть доступними дослідникам у всьому світі рукописні книги, прикрашені орнаментами та мініатюрами, які були створені в майстерні голландського композитора, музиканта і каліграфа Петра Аламіра. Ці роботи сприяли поширенню поліфонічного співу не тільки в Нідерландах, але у всій Західній Європі, оскільки ними користувалися багато відомих композиторів.

Відео дня

   Книги, які будуть переведені в цифровий формат, раніше були частиною колекцій Сікстинської і Юліанської капел у Ватикані, а також папської базиліки Санта Марія Маджоре.

   Після оцифровки репродукції можна буде побачити у вільному доступі на сайті Ватикану. Кожна з них буде супроводжуватися анотацією та коментарем експертів.

РИА Новости