Неділя 2 грудня стане для індійської Церкви знаменним днем: кардинал Анджело Амато, префект Конгрегації з канонізації святих, зарахує до лику блаженних Девасагаяма (Лазаря) Піллаі, убитого в 1752 році за звернення з індуїзму в католицтво. Від імені Святішого Отця кардинал очолить обряд беатифікації в місті Коттар на півдні Індії, повідомляє Радіо Ватикану.

   Кардинал Анджело Амато розповів про значення беатифікації Девасагаяма Піллаі для індійської Церкви:

   «Свідоцтво блаженного Девасагаяма Пілл - це славна сторінка Церкви в Індії. Звернення стало для нього початком нового життя, повного ентузіазму й радості. Ставши християнином, він більше не звертав уваги на кастові відмінності, приймав усіх як своїх улюблених братів. Його мучеництво не стерло пам`ять про нього, викликає захоплення християн і нехристиян, а його ім`я - тепер одне з найпопулярніших серед християн індійського штату Таміл Наду.

Відео дня

   Цей незвичайний індійської мученик є зразком стійкості у вірі та наполегливості у свідоцтві. Життям і словом, поважаючи свободу совісті інших й свою власну, зараз блаженний Девасагаям закликає нас говорити про Ісуса й проголошувати спасіння всього людства лише у Христі».