Емігранти є головними дійовими особами процесу оновлення віри і тому вимагають конкретної пастирської опіки, - переконаний кардинал Антоніо Марія Вельйо. Він виступив перед учасниками зустрічі відповідальних в європейських єпископатах за роботу з емігрантами. Форум з 27 по 29 листопада проходить за ініціативою Ради єпископських конференцій Європи на тему: "Душпастирство як спілкування для відновлення євангелізації", повідомляє Сatholicnews з посиланням на Radio Vaticana.

   Голова Папської ради у справах мігрантів і подорожуючих зазначив, що мігранти приносять з собою ідеї, переконання і релігійні традиції, що сприяє не тільки культурній різноманітності в країнах їх перебування, але змінює демографічний, економічний і суспільний виміри на всій планеті, і, таким чином, створює силу для перемін.

   Голова ватиканської дикастерії вважає, що християнські громади та церковні установи повинні належним чином відповісти на складний феномен еміграції. Кардинал Вельйо закликав помісні Церкви "краще приймати" емігрантів через свої пастирські ініціативи та допомогти місцевим віруючим у подоланні негативних стереотипів щодо них.

Відео дня