У рамках VI Соціальних днів УГКЦ в Одесі 23-24 листопада проводиться Соціальний баркемп «СпівДія». Понад двадцять доповідачів з Одеси, Києва, Львова, Миколаєва та Амстердама говорять про соціальну роботу, співпрацю громадських рухів з бізнес-структурами, про вплив на чиновників і державу. Захід проходить у приміщенні Християнського Гуманітарно-Економічного Університету, повідомляє РІСУ.

   Обговорення проводиться у трьох секціях.

   Перша – присвячена тематиці соціального сирітства. Тут представлені механізми вирішення цієї проблеми.

Відео дня

   У другій секції обговорюються питання взаємодії бізнесу та громадських організацій. Особливість цієї секції в тому, що більшість її спікерів не громадські діячі, а бізнесмени. Вони розкажуть, що відштовхує їх від взаємодії з громадськими діячами і що, навпаки, здається привабливим в такому співробітництві.

   У третій секції прозвучать доповіді тих, хто вже має позитивний досвід впливу на органи державної влади в інтересах громадськості.

   Соціальні дні УГКЦ – це перша на пострадянському просторі відкрита платформа, створена з метою об`єднати представників релігійних та недержавних організацій у публічній дискусії про злободенні соціальні питання на місцевому і загальнонаціональному рівнях.