Папа Римський Бенедикт XVI вважає, що в християнському календарі допущено помилку, в якій Папа звинувачує монаха Діонісія Малого, який жив у VI столітті, пише Daily Mail. У своїх підрахунках віку Ісуса Христа той помилився на кілька років, вважає понтифік.

Про свої спостереження Бенедикт XVI написав в книзі про життя Христа, яка в середу вийшла в світ у 50 країнах. Він вважає, що Христос народився на кілька років раніше, повідомляє газета. Вчені вже давно сперечаються про дату народження Ісуса Христа. Деякі вважають, що це сталося між 6 і 4 роками до н.е.

На загальний подив, Бенедикт XVI у своїй книзі висловив думку, що в традиційних різдвяних постановках тварини використовуються марно. "У Євангеліях немає згадки про тварин", - цитує його видання. Також він стверджує, що ангели зовсім не співали про народження Христа, як традиційно прийнято вважати, а сповіщали, тобто - говорили. У своїй книзі Папа Римський дає трактування до Євангелій від Матвія і від Луки, в яких описуються події, що передували народженню Ісуса Христа, пише Daily Mail.

Відео дня