Католицька церква зробила ряд вельми сенсаційних заяв, що стосуються позаземного життя. Директор Ватиканської обсерваторії - священик ордена єзуїтів Хосе Фунес - припустив існування інших цивілізацій поза Землею, повідомляє РІА "Новости"."До сьогоднішнього дня ми не знайшли жодного доказу того, що існує позаземне життя. Але у Всесвіті з мільярдів галактик, кожна з яких має мільярди зірок, не можна свідомо виключати існування життя", - сказав він у ході конференції, проведеної в Римі з ініціативи Католицької церкви.

Х.Фунес звернув увагу на той факт, що пошук сигналів життя розумних цивілізацій на інших планетах необхідний людям, щоб краще зрозуміти самих себе і "усвідомити власне джерело життя". Астроном помітив, що Католицька церква завжди була зацікавлена в науці, додавши, що ніколи не можна знати, що буде з нами навіть через 10 - 15 років. "Відомо про 350 зірок, навколо яких обертаються планети. Не виключено, що серед них може бути планета, схожа за природними умовами на Землю", - сказав він.

За словами астронома, Всесвіт аж ніяк не є "результатом хаосу", а сама його природа чітко і логічно структурована, що, в свою чергу, дозволяє людям проводити різні наукові дослідження, відкривати і розуміти фізичні закони. "Наука дозволяє міркувати та знаходити закони в природі, що відображають порядок", - констатував Х.Фунес.

Відео дня

Заяву з цього приводу зробив і Папа Римський Бенедикт XVI, який зазначив, що наука і віра в Бога сумісні, оскільки і те, і інше необхідне для збереження життя на землі. "Віра не вступає в конфлікт з наукою, а, навпаки, співпрацює з нею. В той час як наука відкриває щось нове про людину і космос, віра показує, що дійсно добре для людини і в якому руслі людству варто рухатися", - наводить його слова Peace FM.

Ватиканські астрономи ведуть свої дослідження в одній із найстаріших у світі обсерваторій Specola Vaticana. Вони також користуються потужним телескопом, встановленим в американському штаті Арізона, і регулярно беруть участь в найбільших міжнародних наукових конференціях.