Саме Христос є "міцна основа" у світі, який утратив стабільність через насильство та стихійні лиха, підкреслив Святіший Отець у своєму наставлянні перед читанням молитви «Angelus» опівдні 18 листопада, повідомляє "Радіо Ватикану".

   Папа розмірковував над Євангелієм у недільній літургії, в якому Христос говорить апостолам про Своє друге пришестя в кінці часів.

   Померкнувшеє сонце, місяць, не дає світла; зірки, що падають з неба, сили небесні коливні: це кінець світу, описаний в Євангелії.

Відео дня

   "Ісус не дає опису кінця світу, і коли Він використовує апокаліптичні образи, то зовсім не видає Себе за `ясновидця`. Навпаки, Він бажає утримати Своїх учнів всіх часів від цікавості щодо дат, пророцтв, та замість цього хоче дати їм ключ до глибокого прочитання подій, до вміння бачити в них головне, і, перш за все, вказати вірний шлях, по якому вони повинні йти сьогодні й завтра, щоб увійти у вічне життя".

   Все суще, підкреслив Папа, "слухняно Слову Божому", і тому саме на Ісуса, втілене Слово Боже, людина покликана уповати, що б не сталося: «Дорогі друзі, і в наш час вистачає стихійних лих і, на жаль, навіть воєн та насильства. І сьогодні, як завжди, ми потребуємо міцної основи для нашого життя і надії, тим більше в умовах релятивізму, в який ми всі занурені».

Кatolik.ru